Възрастта е сам числа. В това се убеждаваме все повече, гледайки великолепната Камерън Диас, която с всяка изминала година става все по-красива.

Днес тя навършва 40 години и затова решихме да се обърнем към нейния персонаж. Тя е от малкото жени, които са си самодостатъчни, за сега е взела решение да няма съпруг и деца. Освен всичко останало, тя приема само ролите които наистина й харесват. Ще споделим с вас откъси от нейни интервюта, в които тя говори за децата, мъжете и брака. Някои дами ще бъдат скандализирани от изказванията й, други пък ще познаят себе си в нея, от кои сте вие, очакваме да разберем от коментарите ви.


За децата:

- Искам ли дете? За какво ми е.Смятам, че на планетата вече има достатъчно хора.

- Не всички жени мечтаят да се омъжат за принца си, веднага щом завършат училище и да станат майки. Все повече съвременни момичета предпочитат да правят кариера и да се занимават с креативни неща.

- Не знам дали някога ще имам дете. Все още съм много млада и се наслаждавам на живота. Може би този живот ми е даден именно, за да не създам потомство.

- Много жени не искат деца, но се боят да заявят това открито. Обществото налага определени модели на поведение и тези, които не се вписват в тази система се смятат за неуспели или за егоисти, които живеят само за себе си.

- Ако някога поискам да имам деца, ще използвам метода инвитро. В наше време не е нужно да имаш мъж, за да родиш. А може и да родя девет деца наведнъж и да подобря световния рекорд на Надя Сюлейман. Или пък да осиновя 12 деца и да подразня Анджелина Джоли.

- Имам малки племенници, децата на сестра ми Химена. Не мисля, че тя се е жертвала, за да стане майка, нито пък мисля, че моето нежелание да имам наследници е жертва от моя страна. Смятам, че това е въпрос на личен избор.

Камерън във филма "Очаквай неочакваното"



За мъжете и брака:

- Обожавам момчетата. Буквално съм луда по тях! Това няма как да се промени. Не мога да направя нищо – обичам ги всички.

– Кое качество ценя най-много у един мъж? Качеството!

– Моят идеален мъж трябва да е силна и хармонична личност. Не харесвам умници без чувство за хумор, не бих отишла на среща и със стеснителен партньор. Извинете, но за такива няма шанс! Не искам да избирам искам всичко и веднага. Обичам вкусната храна, да прекарвам времето си сред природата, интимните разговори и да правя любов. Всичко това правя с пълната си отдаденост, затова ми е нужен някой, с когото да се наслаждавам на живота до край.

- Не се притеснявайте да ме поканите на среща, винаги ще отговоря „Да”, стига де не съм в лошо настроение.

- Когато бях на 9 си мечтаех за целувка с Харисън Форд, даже исках да се омъжа за него. Никога не съм го криела и дори съм му споделяла. Но ... пътищатата ни се разделиха.

-Жените на моята възраст са също толкова съблазнителни и горещи, колкото и 25-годишните, това обаче не важи за представителите на мъжкия пол. Нашите тела стават по-хубави с годините, а техните ... уви, не винаги.

- Колкото повече остарявам, толкова по-малко смисъл виждам в брака.

-Някои смятат, че ако сте сами, това значи, че сте непълноценни. Каква глупост, да не би семейства да създават само пълноценните хора?

– Влюбена ли съм в момента? Да, влюбена съм в живота.