Днес ще ви покажем още няколко начина, с които можете да поддържате формата си.

Ето как го правят някои от най-известните дами в света:

„Олимпийските рекорди“ на Дженифър Анистън – йога, пилатес и бягане



Дженифър Анистън е на 43 години, но изглежда по-добре, отколкото на младини. Пробвала е различни видове спорт, но вече от почти десет години е вярна на пилатеса и хатха и будокан йогата с елементи на източни бойни изкуства. Личната инструкторка на Анистън по йога Манди Ингбер отдавна е станала и лична приятелка на актрисата.

Звездата признава, че йогата й е помогнала да преодолее депресията след раздялата с Брад Пит и е укрепила тялото и духа й. „Обожавам йога, когато имам време да я практикувам по 20 минути дневно, се зареждам с огромни количества енергия. Ако се натоварвам достатъчно физически, мога да ям, каквото си поискам, без да се притеснявам за фигурата си. Ако все пак натрупам един-два килограма в повече, ям само риба и салати и тренирам четири-пет пъти седмично, а не два-три пъти, както обикновено“.

Преди всяка тренировка по източна гимнастика Дженифър загрява 20-30 минути на бягаща пътека, за да ускори метаболизма си и да тонизира мускулите.

Нашето скромно мнение: Анистън дава достоен за подражание пример. Никакви гладни диети и нечовешки тренировки до припадък – само здравословно хранене, пълноценен сън и редовно умерено спортуване. Всичко това й помага да си остане неостаряваща красавица.

„Олимпийските рекорди“ на Камерън Диас – сърф, бягане и секс



Русата хубавица Камерън Диас посвещава на спорта цялото си свободно време. Тичане, йога, упражнения на уреди, плуване и разбира се сърф, който е най-голямата страст на актрисата. Тя се научила да покорява вълните по време на снимките на филма „Ангелите на Чарли 2“ (2003 г.). Оттогава насам не се разделя с дъската и ни радва с разкошни снимки по бански от най-красивите плажове на света.

40-годишната звезда обаче не разчита само на спорта, здравословния начин на живот и балансираното хранене, за да запази младостта и красотата си. През лятото на 2011 г. в интервю за таблоида News of the World Камерън заяви без капка срам, че сексът е един от най-любимите й спортове.



Нашето скромно мнение: допадат ни оптимизмът и искреността на Камерън, както и решението й да води здравословен начин на живот. Но звездата би могла да разреди малко тренировките си, за да не изглежда с минижуп и без ръкави като професионална плувкиня или състезателка по борба.

„Олимпийските рекорди“ на Холи Бери – интервални тренировки



„Момичето на Бонд“ и „жената-котка“ Холи Бери може да се похвали на 46 години с фигура на 20-годишна девойка. Постига този ефект с желязна самодисциплина, здравословен начин на живот и интервални тренировки пет пъти седмично по системата на известния треньор Харли Пастернак „Пет фактора“, включваща упражнения за изгаряне на тлъстините.

Освен това Холи обожава разходките по пресечен терен, които укрепват мускулите на краката и седалището, силовите упражнения с гири, интензивната аеробика, тренировките на велоаргометър, лицевите опори и плуването. Но като любимо физическо натоварване посочва подвижните игри с дъщеря си Нала.



Нашето скромно мнение: самодисциплината на Холи Бери е малко прекалена. Възхищаваме се на тази „желязна лейди“ и на безупречното й стегнато тяло, но бихме се радвали да си даде малко почивка и да не се „наблъсква“ с мускули като някои свои колеги...

„Олимпийските рекорди“ на Сара Джесика Паркър – веломаратони и вдигане на тежести



Вечната „Кери Брадшоу“ в реалния живот всъщност изобщо не си пада по шопинга и красивите дрехи, но пък с маниакална настойчивост поддържа фигурата си. 47-годишната Сара Джесика Паркър ежедневно редува йога, класическа хореография с личен треньор, уроци по карате и яздене, плуване в басейн и вдигане на тежести. „Спортувам, за да се чувствам по-добре. Иска ми се да вярвам, че това наистина ще запази младостта ми“, казва звездата.

Сара започва всеки нов ден с тичане в Централния парк на Ню Йорк и при всяка възможност кара колело в същия парк. Актрисата обожава колоезденето още от малка и смята, че именно многочасовите веломаратони на чист въздух са й помогнали да свали излишните килограми след бременността.



Нашето скромно мнение: същия случай като при Мадона – папараците все се стараят да хванат в кадър ръцете и краката на Сара Джесика Паркър, демонстриращи само жили заради пониженото ниво подкожна мазнина. Освен това прекомерните натоварвания правят женските гърди плоски като на мъж. В тези форми няма нищо женствено...