Автор
Woman.bg

Ужас! Nightmare’s Fear Factory страховит атракцион в Канада

В детството почти всички сме се страхували нощем от духове, скрити под кревата или в гардероба ни.

С израстването започваме да гледаме на тези спомни с насмешка. Посещението на Nightmare’s Fear Factory в Канада без проблем може да ни върне именно към тези спомени. Атракционът е с 30-годишна история, а на сайта му редовно се публикуват снимки на посетители, на които хората са запечатани в момент на истински страх и ужас.

За всеки от посетителите има шанс за "спасение". След като попаднете в коридорите на къщата, обитавана от духове, във всеки един момент можете да извикате паролата "Кошмар" и да бъдете изведени на свобода. През годините от създаването му насам, атракционът е бил посетен от повече от половин милион души, но известна част от тях не издържат 15-минутната разходка. Те влизат в т.нар "chicken list" или списък на страхливците, който в момента включва 110 000 имена.

Смелчаците, които се осмеляват да се отправят на пътешествие в пълния мрак на къщата биват изненадвани от червени светлини, които се появяват от време на време на пода, по стените и по тавана. За разлика от други подобни къщи обитавани от духове, в тази няма кръв по стените и други подобни традиционни похвати. В Nightmare’s Fear Factory залагат на актьори, които са облечени в страшни костюми и които изскачат от тъмнината, като едновременно с това крещят или говорят със страховити гласове. Освен това от време на време те "отвличат" някой от групата, за да стане страхът на останалите още по-голям. В съчетание със зловеща музика и различни призрачни гласове, които се носят отвсякъде, обстановката в атракциона е наистина страшна.

Туристите, които искат да преминат целия предвиден маршрут трябва да се справят и с други препятствия: нестабилен мост и тесен тунел, чиито стени се приближават застрашително една към друга. Най-впечатляващата част от разходката е когато посетителите, които обикновено вървят ръка за ръка, видят знак, който им напомня, че ще умрат. Именно в този момент камера запечатва реакциите им.