Обикновено отдаваме почит на стилния, семплия и ненатрапчив грим, но какво бихме открили, ако се вгледаме в безкрайните възможности, които макиажът като изкуство предлага?

Със сигурност ще преоткрием нов свят, пленяващ въображението и разширяващ естетическите ни хоризонти.

Авангардната гримьорка Аями Нишимура (Ayami Nishimura) се осмелява да сътвори точно такъв свят и резултатът определено е повече от вълнуващ и провокативен.

Публицистът и фотографът Ранкин се впуска в красивото начинание да запечата на лента творчеството на Аями, което се разкрива в цялото си великолепие във втората й авторска книга.



„Работил съм със стотици гримьори и съществуват само няколко, които наистина могат да те вдъхновят по този начин. Не казвам, че останалите не са добри, но въпросът е, че хора като Аями имат истории за разказване. Тя просто има брилянтни идеи, много оригинални, те могат да те изненадат. Моето виждане за тази книга беше „Прави каквото чувстваш, Аями. Имаш свобода – възползвай се от нея.””



Аями Нишимура избира футуристични теми за своя последен проект:

“Изучавала съм фотография, модна илюстрация, африканско изкуство, природа и животни, рисуване, музика – всичко, наистина. Открих, че се възхищавам от кибер тематиката, която задвижва множество идеи в мен. От момента, в който започнах да правя скиците, вече виждах грима в главата си. За всеки образ имах нужда от хора – стилист, фризьор, маникюрист и сценограф. Сценографията беше най-важна за мен. Искам цялата снимка да разказва история, затова винаги обръщам внимание на декора.”