Не е нужно да сте фотомодел, за да изглеждате идеално пред обектива! Правете си снимки, използвайки тайните на професионалната фотография.

Вижте няколко съвета:

1. Прилепете езика си към небцето – по този начин кожата под брадичката ви се опъва и изглеждате по-добре.

2. Използвайте класическата поза на модел. Извъртете тялото си на 3/4 по посока на обектива и сложете единия си крак пред другия. Така може да изглеждате с 5 килограма по-слаба.

3. Затворете си очите за 30 секунди преди снимката. Така зениците ви ще изглеждат по-широки, а вие ще изглеждате по-спокойна и усмихната.

4. Избягвайте да си слагате жълт грим ако имате светла кожа, защото ще изглеждате така, все едно имате жълтеница. Ако пък имате по-тъмна кожа, избягвайте прекалено светлите тонове. Избягвайте силно подчертаните бузи - може и да изглеждате невероятно на живо, но на снимка вероятно ще изглеждате като клоун.

5. Опитайте се да се отпуснете - дръпнете раменете си назад и си представете как невидима връв ви тегли за главата нагоре. Така ще изправите стойката си и ще изглеждате по-висока. Друг трик да изглеждате по-висока е камерата да е под нивото на очите ви, насочена нагоре.

6. Предпочетете естествения и лек грим, особено ако снимките са в близък кадър. Жените под 30 могат да използват малко повече грим, докато жените над 30 трябва да опитват да си слагат по-малко.

7. Погледнете настрани и отново напред точно преди да ви снимат. Така ще изглеждате по-свежа и непринудена.

8. Открийте знаменитост с която си приличате и разгледайте нейни снимки. Вижте на кои изглежда най-добре и изимитирайте позата и мимиките във вашите снимки.

9. Погледнете се в огледалото преди снимките, защото може да имате червило по зъбите или лъскавини по лицето.

10. Упражнявайте се! Колкото повече снимки си направите, толкова по-добра ще станете.