Естественият вид ще актуален през 2012 г. не само в грима и прическите, но и в маникюра.

Съдейки по тенденциите, показани на модните ревюта на пролетно-летните колекции, най-популярната дължина и форма на ноктите през идния сезон ще е къси или със средна дължина, с овална или квадратна форма, при това най-добре естествени.

Ултрамодерен е „лунният“ маникюр, боготворен от кралицата на бурлеската Дита Фон Тийз, както и френският маникюр и маникюрът в стил color block, предпочитан от певиците Риана и Бийонсе и младите холивудски звезди Ванеса Хаджънс, Селена Гомес и Деми Ловато.

Нейл-стилистката Мариан Нюман, работила на ревютата на пролетните колекции на Chanel, Prada и други модни къщи, препоръчва да пробвате монохромно покритие (два-три оттенъка на един и същ цвят лак на на един нокът), съчетание от няколко актуални модни течения в маникюра и лаконични графични рисунки.

Все така на мода е класиката – телесен френски маникюр с бял връх и „фатални“ червени нокти – те са предпочитани от Анджелина Джоли, Деми Мур, Шарлийз Терън и други холивудски диви от първа величина. А вас кое модно течение ви вдъхновява най-много? Изберете своя маникюр за 2012 г. с помощта на нашия обзор!

Ярък лак за нокти

В тази модна ниша влизат и класиките в жанра – лаковете в червено, бордо и вишнево. Наред с тях модерни са и екстравагантните крещящи цветове - оранжево, медено-жълто, розово, светлосиньо, фуксия. Благородни класически цветове са кораловото, червеното и тъмното бордо, те бяха предпочетени от модните къщи Stephen Burrows, Dior и Farah Angsana. Свръхактуалният червено-оранжев лак пък допадна на Viktor & Rolf и Tsumori Chisato. Моделите на David Koma с „леден“ светлосин грим и маникюр приличаха на снежни кралици, а марките Karen Walker, Fatima Lopes и The Blonds напротив, предчувстват лятото с маникюри в сочна охра, наситено оранжево и ярък цвят на фуксия.

Пастелен лак за нокти



За щастие на всички почитатели на женската елегантност, телесният маникюр не губи позициите си. Телесно-розовият, бледо-лавандуловият, светло-ментовият, тревистият и кремово-бежовият цвят са включени в палитрата, която непременно трябва да пробвате през новия сезон. Вдъхновение можете да почерпите от ревютата на Gucci, Hermès, Lanvin, Nina Ricci, Yves Saint Laurent, Costello Tagliapietra, The Odilon, Altuzarra и Alexandre Herchcovitch.

„Пастелният лак за нокти придава на ръцете поддържан вид и се съчетава добре с всякакъв стил дрехи и грим“, казва нейл-дизайнерката Лиса Логан, работила на модните ревюта пролет-лято 2012 г. „Този лак далеч не е скучен. Пробвайте различни експерименти – лак в телесен цвят с прозрачна „луна“ в основата, светъл лак с брокат или миниатюрно сребристо украшение на единия от ноктите – цвете, фигурка на животно и др.„

Тъмен лак за нокти



Студените тъмни оттенъци – синьо, виолетово, лилаво, сиво, шоколадово, черно и изумрудено – са най-актуалните цветове на пролетния сезон. Ефектен черно-зелен лак видяхме на ревюто на Jen Kao, различни оттенъци на черното – при Rodarte, Jen Kao, Nahm и Philipp Plein, асфалтово сиво – при Naeem Khan, тъмно-шоколадово с огледален ефект – при Nahm, нестандартно тъмносиньо със съответния грим – при Vivienne Westwood. А марката Nicole Miller предложи интересен микс от две течения – шахматен рисунък в ярко червено-розово и тъмно виолетово.

Лак със „специални ефекти“



Фаворити на новия сезон са лаковете с необичайна по цвят и състав текстура – неонови оттенъци или металик (златист или сребрист), с точков или холограмен ефект, с брокат. На модните ревюта пролет-лято 2012 г тези тенденции бяха показани и от модните къщи с класически стил, и от по-дръзките и нестандартни марки.

На ревюто на Labyrinth by Camilla на австралийската дизайнерка Камила Франкс моделите блеснаха с маникюр в синьо, розово и златно, преливащ в хром. Марката Roxy се увлече по холограмните принтове, разнообразявайки основния светлосин лак с ивици в златно, зелено, винено и оранжево. Моделите на The Blonds демонстрираха разкош със златист лак с брокат, а Vivienne Weswood предпочете да съчетае няколко течения – металик, брокат, холограмен ефект, color block и nude-лак.

Украшенията за нокти, както скромни, така и доста екстравагантни, вдъхновиха нейл-дизайнерите за смели експерименти. Jean Paul Gautier показа маникюр с класически коралов цвят и нокътен пиърсинг – метална халка на нокътя на кутрето. Ексцентричната „баба на модата“ Vivienne Westwood и марката The Blonds бяха по-семпли и украсиха ноктите на манекенките си с камъчета. А на ревюто на Fred Butler нейл-стилистката Мариан Нюман създаде необичаен морски маникюр по технология Minx – под преливащо зелено покритие бяха „запечатани“ парченца сребристо фолио, прикриващи връхчетата на ноктите.