Днес ви представяме втората част на материала посветен на това как най-добре да подберем лака си за нокти.

Първата му част можете да видите тук, а по-долу можете да намерите ценни съвети затова как правилно и най-добре да нанасяте лага си.

1. За широки и къси нокти лакът се нанася на широка ивица по средата на нокътя, оставяйки страничните части неоцветени. В този случай подходящи са матовите цветове без перлен блясък.

2. За да увеличите визуално малки нокти, покрийте ги целите с лак. В този случай светлите оттенъци и перленият блясък са за предпочитане.

3. Ако ноктите ви са набраздени, не ползвайте перлени лакове. От тях дефектите ще се набиват на очи още повече.

4. Важно е да подберете лак, който да подхожда на цвета на кожата ви. За кожа с розов оттенък са подходящи по-студените тонове – синкаво-розов, ярко розов, лилав, виолетов. По-мургавите дами ще изглеждат добре с теракотен, кафяв, прасковен или пастелно оранжев лак. За пълна хармония лакът, червилото и ружът трябва да са в една и съща цветова гама.

5. За да не изсъхва лакът в шишенцето, завивайте капачето докрай и максимално силно.

6. Козметиката ви трябва да стои далеч от отоплителните уреди.



И най-важното! Хубавият лак трябва:

- да се нанася равномерно и да е достатъчно гъст.
- да е достатъчно течен, за да се разпредели добре по повърхността на нокътя, но не и дотолкова течен, че да тече към по-ниските части.
- да изсъхва достатъчно бързо, но не и прекалено. Ако съхне твърде бързо, може да се набразди от четката още при първото нанасяне.
- да остане “еластичен”, за да не се лющи.
- да издържа на вода, както и на миещи препарати.