Автор
Woman.bg

Десет места в Лондон, където да хапнете (част 2)

Днес продължаваме с втора част на материала ни за 10-те места в Лондон, където можете да похапнете евтино.

Daddy Donkey, Холбърн



Само в Daddy Donkey от 11:00 сутринта до 15:00 ч. можете да си купите сочно, ароматно и наистина мексиканско бурито само за 5 паунда. Ресторантът функционира вече от десет години и за това време е станал толкова популярен, че пред него редовно се строява дълга опашка. За да не скучаят гладните клиенти, заведението предлага и жива музика, изсвирена от мексиканци с народни костюми.

Malletti, Сохо



Посетителите на Лондон често се чувстват неловко, влизайки в Malletti. На витрините са изложени огромни правоъгълни пици, които имат донякъде блед и неапетитен вид. Работата е там, че пицата се запича чак след покупката, след което вече започва да излъчва приятен аромат и да хруска в зъбите с изкусителната си коричка. Едно доста голямо парче пица в заведението ще ви струва 4 паунда.

City Caphe, Сити



В малкото кафене City Caphe може да хапнете екзотични виетнамски ястия. Много популярни тук са сандвичите „бан ми“ (4 паунда) – меки питки, натъпкани догоре с месо, подправки, настъргани моркови и краставици. Интериорът на заведението ще ви осигури добро настроение дори и в дъждовното лондонско време – мебелите са червени, а на жълтите стени висят снимки на слънчев Виетнам.

Gelupo, Сохо



В този малък италиански ресторант можете да хапнете и паста, и пица, и италианско кьопоолу и различни печива. Но най-вкусното тук е фирменият сладолед – бадемов, крушов, портокалов – направен от мляко, а не от сметана на прах. Дори не си помисляйте да го опитате, ако мечтаете да отслабнете – няма да можете да се спрете. А и порцията струва само 3 паунда.

Lantana Cafe, Фитцровия



Тук на закуска можете да хапнете рататуй, а на обяд – супа, салата и крехко телешко. В менюто фигурират и леки торти и топящи се в устата сладкиши. Част от ястията могат да бъдат опаковани за вкъщи, а цената на едно хранене обикновено не надвишава 8 паунда.