Столицата на Великобритания е един от най-скъпите градове в света, но по-опитните туристи знаят, че и тук човек може да се нахрани прилично за не повече от 8-10 паунда.

Индийски питки, виетнамски сандвичи, мексикански дюнери и италиански сладолед – посетете малките лондонски ресторанти, където ще можете да се нахраните на достъпна цена!

Yalla Yalla, Сохо



Най-доброто място за хората, които искат да хапнат екзотични ястия изгодно. В Yalla Yalla се сервират преимуществено ливански ястия – пикантни, сладко-кисели, леко пощипващи езика. Може да започнете с питка, в която е завито нежно агнешко, или пък с омлет с мариновани зеленчуци. Всички ястия в менюто са на цена до 10 паунда.

Bea's of Bloomsbury, Блумсбъри



Има три неща, които трябва да знаете за Bea's of Bloomsbury, преди да отидете там. Първо – там ще намерите най-пресните салати от сезонни зеленчуци, второ – там се пекат най-пухкавите сладкиши с крем и трето – там работят най-разговорливите касиери в цял Лондон! Удобно е, че в Bea's of Bloomsbury можете да си вземете и храна за вкъщи.

Princi, Сохо



Кафе Princi изглежда разкошно, облицовано в мрамор и стъкло, но при това работи като най-обикновен стол – взимате си поднос и бавно се движите към касата, пълнейки таблата си с различни вкусотии. Тортите (а това е популярен маркетингов ход) са разположени в самото начало, затова никой не си тръгва оттук без десерт. Едно пълноценно хранене ще ви излезе тук 6-8 паунда.

The Harp, Ковън Гардън



Чудесно място за хората, които държат на спокойствието и обичат прясно сварен ейл (докарват го направо от пивоварната). В менюто фигурират кренвирши, сандвичи и печено свинско. Едно хранене ще ви струва около 8-10 паунда.

Mooli's, Сохо



В Mooli's ще намерите богат избор от индийски ястия, но повечето посетители идват тук за да хапнат фирменото ястие „мули“. Мули е питка от непресято брашно, в която се завиват различни продукти – месо, пилешко, домати, сирене, червен лук и други – нещо като дюнер. Готовото „мули“ се опакова във фолио и се предава в ръцете на гладния клиент само за 2.50 паунда.