Продължение...

Продължаваме с още 5 страхотни идеи за внасяне на настроение в дома ви!

11. Земни тонове

Неутралните земни цветове носят топло настроение през цялата година. Меко жълто, морско синьо и тревисто зелено - благодарение на тези цветове се създава усещането за уют и спокойствие. Подобен избор на цветове за стаята е много подходящ, защото ще можете да актуализирате помещението всеки сезон, само с помощта на няколко аксесоара и възглавнички.

12. Меко зелено

Най-подходящите цветове за кухнята са топлите (жълто, червено), но на снимката по-долу имаме страхотен пример за изключение от правилото. Меките зелени шкафчета носят спокойствие, а с малко повече естествена светлина и някой и друг енергизиращ акцент (в случая червената маса и жълтите акценти), помещението ще стане любимо място за събуждане с чаша кафе.

13. Избягайте от традиционната визия

Вдъхнете живот на скучното помещение с помощта на няколко ярки принта - може да са на възглавнички, като тапицерия на мебелите, а защо не и като перде. Смесвайте смело стиловете!

14. Ползвайте изпитани цветови комбинации, но по нов начин!

Бяло, зелено и синьо е свежа и любима комбинация на много хора. Вместо да използвате типичните нюанси на тези цветове, изберете например вместо бяло кремаво, нека зеленото има малко меко жълто в него, а синьото да е пастелно. Воала! Имате си красив и изискан дом!

15. Цветни аксесоари

Харесвате розовото (или лилавото, жълтото, червеното), но се страхувате да боядисате стената си в този цвят или пък да инвестирате в скъп цветен диван? Няма значение! Можете да обновите дома си с помощта на няколко вази, възглавнички или пък абажур в любим цвят. Подредете ги в приятен за окото начин. На снимката долу, цветните възглавнички създават прекрасен цветен кът, заедно с вазичките на полицата и лампата в дясно.