Продължение...

6. Боядисайте една от стените в ярък цвят

Ярката стена със сигурност веднага ще привлече вниманието. За да създадете ведро настроение обаче, не е нужно да боядисвате цялата стая - на снимката долу, акцентът от розовата стена се допълва от жълтата табла на леглото. И това е напълно достатъчно - много цвят отвсякъде може да "схлупи" стаята и да ви създаде неприятно усещане, докато сте в нея.

7. Цветна хармония

Трапезарията, която ви показваме по-долу, е декорирана с цветове, близки един до друг в цветната палитра. Това е един от най-лесните начини да изберете подходящи нюанси за помещението. За да не стане обаче стаята прекалено меланхолична, не забравяйте да прибавите и някакъв контраст - в случая с черни мебели.

8. Меки цветове

Свежият цвят не винаги означава ярък цвят. Меките и приглушени тонове в дневната от снимката, заедно с плюшената мека мебел и интересната ламперия създават приятна, задушевна обстановка.

9. Бъдете смели!

Червено, бяло, синьо и розово? Понякога рискът с толкова смели комбинации си заслужава! Вместо да изберете предвидими цветове, разпръснете изненадващи комбинации тук и там. На снимката долу, розовата табла е интересно решение за сините тапети, а възглавничките в розово и червено са идеално допълнени от синьото и червено одеяло.

10. Топло и студено

Топлото жълто и хладното синьо създават една уютна и същевременно изискана обстановка. Забележете колко приятно погледа ви преминава по горните жълти шкафове и плота в средата. Със сигурност тази кухня нямаше да изглежда толкова добре, ако беше решена в един цвят.

Очаквайте продължение...