Помислете си за спокойствието което ви обзема, докато взимате вана в синя баня, как закусвате и се зареждате с енергия във весел жълт кухненски кът, или пък как децата ви играят без умора в стая боядисана в ярки цветове. Да, цветовете могат да създават настроения!

Затова подбрахме няколко идеи, как да придадете нужното настроение в стаите си с помощта на цветни акценти.

1. Всичко е в аксесоарите

Погледнете това кухненско кътче - не е ли перфектното място от където да започнете деня с чаша кафе и вестник? Ако се вгледате, цветовете са по-скоро неутрални - мебели в бяло и бежово, а пък стените са в съвсем бледо жълто. Цветните нотки идват от аксесоарите - възглавнички, покривка и перде в свежо синьо и лилаво.

2. Свеж лайм

Представете си тази стая с точно същите мебели и аксесоари - с изключение на леглото, което например да бъде кафяво или бяло. Разбира се, стаята все още ще е шик, благодарение на интересните завивки и стилното столче встрани, но пространството няма да има собствен чар и обаяние. Понякога цялата стая се нуждае само от един смел цвят, за да се трансформира от скучна и безинтересна, до свежа и различна.

3. Смело смесвайте цветове!

Синьо, оранжево, лайм и бяло - може и да не ви звучи добре, но нагледно всъщност е една прекрасна комбинация от цветове! На долната снимка шареният килим, възглавнички и тапицерията на столовете прекрасно освежават иначе семплата стая.

4. Декорирайте банята

За повечето хора, екстра в банята са допълнителните хавлии за гости. Разчупете малко помещението, като на една от стените сложите цветни тапети за баня. В тон, можете да сложите хавлия, кошче или пък щора, която да подхожда на шарката на тапетите.

5. Изберете изпитани цветови комбинации и ги надградете

Синьо и бяло е една от любимите комбинации от цветове на много хора. Добавянето на лимонено жълто и зелено към нея ще придаде свеж и съвременен вид на помещението.

Очаквайте продължение...