Десерт, който всички ще харесат!

Необходими продукти:

1 / 2 чаша разтопено масло
1 чаша брашно
1 чаена чаша захар
2 ч.л. бакпулвер
1 / 4 чаена лъжичка сол
2 / 3 чаша мляко със стайна температура
1 яйце със стайна температура
сладолед (по желание)

За плънката:

800 грама праскови от компот, изцедени
1 чаена чаша захар
1 чаена лъжичка канела
1 / 2 чаена лъжичка индийско орехче



Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в тавичка (30 на 20 см).

2. Смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта. Разбъркайте ги в млякото и яйцето.

3. Изсипете равномерно върху разтопеното масло.

4. Смесете съставките за плънката (прасковите, захарта, канелата и индийското орехче) и ги разстелете над тестото - НЕ се бърка!

5. Пече се 35-45 минути на 180 градуса, докато тестото стигне до върха на тавичката и стане златисто кафяво.

6. Сервирайте топло със сладолед.