Автор
Woman.bg

Печени праскови с марципан и бадеми в каренца бутер тесто

Пригответе си лесен и вкусен десерт!

Необходими продукти:

бутер тесто
1 яйце, разбито
175 грама марципан, начупен на ситно
3 праскови, нарязани на тънки филийки
1 супена лъжица бадеми на люспи
сметана

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 220C. Срежете 3 големи карета бутер тестото (10х10см) и ги сложете в тавичка. Вземете остър нож и очертайте (режейки) вътрешен квадрат (рамката да е около 1 см) като внимавате да не срежете докрай тестото - правете само прорези. С вилица натиснете прорезите от вътрешната страна. Намажете с яйцето.
2. Печете около 10 минути - докато тестото стане златисто и се надигне. Разделете парченцата марципан по равно, сложете отгоре резените праскови и поръсете с бадемите.
3. Пъхнете обратно във фурната за още около 10 минути. Сервирайте със сметана.