Автор
Woman.bg

Козметиката, която се съхранява в хладилника

Повечето жени именно там съхраняват козметиката си, за да им е винаги под ръка. Но мястото на крема не е в банята, защото там е горещо и влажно, а температурата постоянно се мени.

Естествените масла и екстракти трудно издържат на такива условия. Тоалетното шкафче също не подходящо място за бурканчета, ако се нагрява от слънчевите лъчи или е в близост до отоплителен уред. В кои други случаи е добре да съхраняваме козметиката си в хладилника?

Домашно приготвени маски и лосиони

Отвари от билки, маски с пасирани ягоди, краставица или яйце – всички те могат да издържат само няколко часа на стайна температура, защото нямат консерванти.

Най-добре е да ги приготвяме непосредствено преди употреба, но не винаги разполагаме с време или ни остава стабилно количество, което ни е жал да изхвърлим. Сложена в хладилника обаче тази домашно забъркана козметика може да издържи повече от седмица.

Продукти против подпухване

Ако имате склонност към торбички под очите, сигурно вече сте се снабдили с подходящ козметичен продукт. А знаете ли, че ефективността му се увеличава двойно, ако го съхранявате в хладилник. Просто топлината предразполага към образуване на оттоци (каквото по същество са торбичките под очите), а студът помага за разнасянето им.

Тоници

Основното предназначение на тоника е да свие порите, да направи кожата по свежа и стегната. В повечето случаи обаче този ефект е само пожелателен, защото сме разчитали единствено на съставките вложени в продукта. А е известно, какво безотказно свива порите – студената, почти ледена вода. Ако държим тоника си в хладилника, резултатите от употребата му видимо ще бъдат по-добри.



Зазимяване на лятната козметика

Заради понижението на температурите и агресивния вятър, през зимата кожата става по суха и започва да се лющи. Налага се да си купим по-богат крем. Но какво да правим със стария? Вероятно знаете, че когато веднъж се отвори, в козметичния продукт попадат бактерии, които се размножават и водят до развалянето му далеч преди изтичане на срока на годност. Но този процес значително се забавя, ако кремът се съхранява на студено – толкова, че да можем да го използваме без проблем и през следващия топъл сезон.

Къде в хладилника

Най-доброто място за козметичните продукти, които използвате ежедневно е вратата на хладилника. Именно там, при температура от +8 градуса и лесно достъпни, козметични продукти ще се чувстват най-комфортно. Единствено продуктите оставени за дълго съхранение (през целия сезон) е по-добре да сложите в отделението за плодове и зеленчуци, а бурканчетата и шишенцата няма да ви пречат.