Красивата коса се забелязва отдалеч и това важи не само за жените, но и за силните им половинки.

Понякога обаче купища козметични продукти не помагат в борбата срещу пърхота, който често разваля визията ни.

Най-новото предложение на Nivea по тази тема е специална серия шампоани против пърхот, които не само премахват досадня бял снежец, но и предотвратяват повторната му поява.

Големият плюс на продуктите обаче е допълнителната грижа за скалпа и косъма, която продуктите осигуряват. Те почистват кожата на главата и я успокояват трайно, при това още след първото измиване. Освен това не утежняват самата коса, а увеличават блясъка и здравината й.

Положителното действие на шампоана се дължи на напълно разтворимата формула NIVEA Liquid Clear System, която съдържа пироктон оламин и климбазол. Тези тествани съставки се борят с гъбичката маласезия, причинител на пърхота.

Те са съчетани с полидоканол, която успокоява неприятния сърбеж и подпомага възстановяването на скалпа, след като е бил раздразнен от непрекъснатото разчесване.

Серията продукти за жени включва противопърхотен шампоан за блясък, обогатен с перлени протеини, възстановяващ – с екстракт от папая, който подхранва и заглажда косъма, и за боядисана коса, удължаващ трайността на цвета й чрез екстракт от нар и интегриран UV-филтър.

Мъжете също не са забравени. За тях се предлагат също 3 варианта: Power с екстракт от бамбук за нормална коса (подсилва я и предотвратява оредяването й), Cool с ментол за незабавно успокоение на скалпа (освежава веднага) и Pure с екстракт от лайм за нормална до мазна коса (почиства и освежава трайно).

Всички продукти от противопърхотната серия са подходящи за ежедневна употреба. Препоръчителната цена за 250 милилитра е 5.50 лева.