Ултразвуковото почистване е една от най-популярните и ефективни процедури в съвременната апаратна козметология за почистване и подмладяване на кожата на лицето.

Много жени, подложили се на ултразвук, твърдят, че ефектът и резултатите не са кой знае колко забележими след първата процедура.

Ние обаче, държим да предупредим, че ефектът може да се търси след неколкократно прилагане на процедурата.

Освен това, ако кожата ви е в лошо състояние и оплакванията ви са свързани с акне, силно разширени пори, прекомерно омазняване и пр., не би ви подействала достатъчно задоволително нито една от разпространените процедури за грижа за кожата.

С помощта на ултразвук, лицето се почиства от дълбоките замърсявания, мъртвите рогови клетки, комедоните и излишното омазняване.

Този тип почистване е безболезнено и за разлика от механичния метод, не оставя върху кожата видими следи като подуване или зачервявания.

Едно от основните преимущества на ултразвука е, че този вид пилинг отстранява само мъртвите клетки, без да травмира младите и новите.

При ултразвуковия пилинг се осъществява дълбоко почистване на кожата, благодарение на което се подобрява естественото й овлажняване.

В резултат от нежното въздействие на процедурата, горният слой на епидермиса се обновява, а кожата става мека, свежа и подмладена.

Ултразвуковият пилинг тонизира мускулите на лицето, оказва „лифтинг" ефект и масажира тъканите на клетъчно ниво.

Процедурата активира обмяната на веществата, усилва регенерацията на тъканите и стимулира производството на колаген и еластинови фибри.

Ултразвуковите терапии бележат голям успех в съвременната козметика, като решават редица проблеми, сред които дори:

- намаляване на бръчките и цялостно подобряване на структурата на кожата;

- намаляване на сенки под очите.

Можете спокойно да се подложите на ултразвук ако:

- Имате мазна или смесен тип кожа.

- Ако страдате от акне.

- Лицето ви е със сивкав цвят.

- Имате разширени пори.

- Или пък пигментни петна.

Не се подлагайте на ултразвук ако:

- Имате кожни заболявания като херпес, екзема и др.

- Други инфекциозни заболявания.

- Имате отоци на лицето.

- След като с.са ви правили химически пилинг.