Искаме да изглеждаме безупречно и да подчертаем силните си черти и все пак често гримът ни се оказва пълна катастрофа. Хвърлете един поглед на тези често срещани грешки, ако искате да ги избегнете и да изглеждате безупречно.

Умереността и здравия разум са две неща, които трябва да се вземат под внимание когато се нанася грим. С толкова много продукти на пазара е повече от лесно да се направи грешка когато се опитваме са изгладим всички недостатъци.

Най-важно е да се знае какво е най-доброто за вас, в какъв ред да използвате грима, така че да подчертаете естествената си красота и кои са основните грешки, които се допускат, за да можете да ги избегнете. Тъй като подготовката на лицето за нанасяне не грим е закон, да не се слага крем за лице като база за грима, е голяма грешка.

• Първата най-често срещана грешка е изборът на основа, по-тъмна от естествения цвят на кожата. Когато основата е по-тъмна от необходимото, лицето изглежда ужасно - все едно е с маска. Така лицето става по-тъмно от врата и деколтето и не е естетически красиво. Ако искате да придобиете лек загар, изберете основа, която съответства на вашия цвят и нанесете бронзираща пудра по носа, скулите, брадичката, челото и деколтето.

• Друга грешка, която се прави несъзнателно е, че се подчертават както очите, така и устните. Това е „углавно престъпление”.

Ако искате да подчертаете очите си, използвайте по-светло червило за устните или дори само гланц. И тъй като сме на вълна гланц е добре да знаете, че меки и блещукащи устни изглеждат сочни и секси, но прекомерната употреба на гланц не е за препоръчване.

• Когато става въпрос за очен грим, спиралата е страхотна, когато искате да придаде мистериозен вид. Обаче, ако тя се ползва в прекомерни количества, не само че миглите изглеждат изкуствени и сплъстени, ами с това вредите на здравето на миглите.

• Когато използвате блещукащи продукти, следвайте правилото ‘по-малкото е повече’. Освен ако не отивате на детско парти и вие сте добрата фея. Ако искате да постигнете наистине добър ефект когато ползвате такива продукти, се съсредоточете върху една част и там нанесете блестящия продукт.

• Всяка жена мечтае за сочни устни и ползва молив за устни, дори понякога повече отколкото е необходимо.

Първата грешка, която се прави когато се избира молив за устни обикновено е, че се избира по-тъмен от необходимото цвят. Второ моливът понякога излиза от очертанията на устните. Така че, добре е за изберете молив, които отговаря на вашия естествен цвят и се слива незабелязано с устните.

• Други две често срещани грешки в грима са неправилното ползване на руж и очна линия. Всички знаем, че малко руж придава здрав вид. Обаче когато не сме избрали правилния цвят и той не е нанесен правилно, може да постигне ефект на палячо. Освен това, когато искаме очите ни да изглеждат по-големи , често ползваме повече очна линия отколкото е необходимо и се получава нещо като ефекта на миещата мечка. Запомнете, че тънка линия над миглите удължена в края на окото върши работата много по-успешно.