Колкото по-топло става навън, толкова повече зачестяват срещите ни с приятели през седмицата.

Намираме терапията на открито и в приятна компания за идеалната антистрес терапия, но това пречи малко на посещенията във фитнеса.

За да не изоставате с подготовката за лятото, най-добре използвайте обичайните неща през деня като начин за изгаряне на допълнителни калории. Ето още една идея:

Трик 10 – докато готвите

Жонглиране с домати и яйца може би забавлява хлапетата, но няма да помогне за тонизиране на мускулите ви.

Обаче едно ластично въже или фитнес-ластик може да ви бъде от огромна полза. Докато чакате микровълновата фурна да издрънчи или си приготвяте кафе, печете сандвичи или просто хвърляте по едно око на печеното, използвайте ластика за горната част на тялото.

Можете да го разтягате с ръце – съпротивлението натоварва гърдите, да го опънете на дръжката на вратата или на някой шкаф и да сгъвате за бицепс или да разпъвате зад гърба, за да стегнете трицепсите.

Всъщност, възможностите са много. 3 минути на всеки час не са никак малко, гаранция.

А краката също могат да се включат, когато ръцете са заети – завържете единия край на ластика за глезена си (ако имате въже с дръжки, пъхнете стъпалото вътре), другия край опънете на подходяща височина около нещо стабилно и повдигайте крака изправен в противоположна посока. Това силно напряга външната част на бедрения мускул и дупето.