Малта е може би една от най-непознатите европейски държави.

Разположена на кръстопът между Европа и Африка, в самото сърце на Средиземно море, малката островна държава е взела най-доброто от двата континента. Малта не може да бъде сравнена с никоя друга страна в света- тя е странна и любопитна смесица от култури и влияния. Архитектурата е типично арабска- семпли къщи без покриви в пясъчен цвят.

Растителността е средиземноморска – палми и огромни кактуси, множество цветя... Кухнята е изключително вкусна и екзотична – невероятен микс от морски дарове, паста, типично арабски специалитети ... Малта е един прекрасен музей на открито- крепости, дворци, катедрали...Тук любознателните не скучаят- могат да приемат предизвикателството да преоткрият Валета- малтийското бароково бижу в листата на Юнеско за Световното културно наследство , да се потопят в магичната тишина на Медина ,чиито тесни белезникави улички те пренасят в друга епоха, или да видят как се приготвя прочутото малтийско стъкло в занаятчийското селище Та Али...

Младежите ще открият тук страхотен нощен живот- в Пачевил дискотеките са една след друга, вход няма и купонът продължава до сутринта..

За търсещите релакс Малта предлага приятен мек климат, най-чистата вода на Средиземно море, прекрасни хотели с отлично обслужване. Тук в невероятна хърмония съжителстват история, култура, изкуство и съвременна туристическа индустрия.

Цени от: 370 евро