Съчетанието на шоколад, стафиди и ром с мекия вкус на козунак, ще плени не само небцето ви, но и ума и сърцето ви:
Продукти:
50 мл ром
50 г стафиди
1 с.л. какао
100 г шоколад
1 бр. шушулка ванилия
3 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1 л краве прясно мляко
500 г козунак
3 с.л. брашно тип 500
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с брашното и малко студено мляко, до получаването на гладка смес.
Млякото се загрява със захарта, добавя се ванилията и горната смес, и се сварява крем.
Стафидите се накисват в рома да набъбнат.
Козунака се нарязва на филии и на дъното на формата се нарежда 1 ред. Залива се с половината горещ крем.
Стафидите се поръсват върху крема. Нарежда се още 1 ред козунак и се залива с останалия крем.
Отгоре се поръсва с топчета шоколад или се настъргва цял шоколад.
Преди сервиране се поръсва с какао.