Michel Richart е известен производител на луксозни шоколадови бонбони.

За създаването им той използва най-плътните и скъпи какаови зърна от Венецуела - criollo. Те се считат за най-ароматните какаови зърна в света и едни от най-трудните за добиване.

Но освен най-доброто какао тези бонбони са направени и от вкусна комбинация от екзотични съставки като бадеми, малини и пазени в тайни подправки.



Гастрономи от цял свят избират продуктите на Richart, най-известен от които е специално израборена опаковка от 168 бонбони Petits Richart с различен вкус и нюанс със седем раздела за кутии и вградени сензори за температура и влажност.

Различните вкусове са с пълнеж от крем, със захаросан бадем и лешник, с глазура от кафе и шоколад, с карамел, с плодов крем от свежа кайсия, ягода, кестен, слива, ананас, манго, маракуя, както и пълнеж от кумкуат, портокалови корички и шоколадов крем с грейпфрут. Гамата е запълнена с бонбони с аромат на роза, иланг-иланг и лавандула.



Бонбоните на Richart могат да задоволят и най-взискателния вкус. Несъмнено такъв сет би бил вълшебен подарък. Цената му е 825 долара.

Струва си да обърнем внимание и на друг специален и ограничен сет - Rouges En Fetes. Тази колекция е замислена като празник на червеното. Цената и варира от 33 до 197 долара.



Richart произвежда и шоколад в малки количества, следвайки принципа, че масовото производство влияе на качеството на продукта. Средната им цена е 120 долара за половин килограм.