Овните са влюбчиви и спонтанни в чувствата си, но това не означава, че не биха се разколебали с времето, тъй като те често изпитват партньора си, за да се убедят в избора си. Необходима им е страст, затова при липсата й, търсят нова любов.

Телците обичат силно и отдадено, затова ако срещнат подходящ човек, не се колебаят да прекарат живота си с него, като разбира са много важни сексуалните взаимоотношения. Ако получават това, което искат не биха изневерили, но дори и да го сторят не биха признали

Близнаците обичат да флиртуват и често правят това с цел да предизвикат ревността на половинката си, но това не означава, че не са верни в любовта. При тях обратната проява, предизвика още по-силни чувства.

Раците са отдадени в любовта, но не обичат да се чувстват несигурни, затова е важно да изградите доверието им. Те изискват прекалено много от партньора си, за да не се съмняват в неговата вярност, а това понякога отблъсква отсрещната страна.

Лъвовете са трудни в любовта, тъй като първоначално крият чувстват си, докато не се разкрият откровено и без притеснения. Връзките им не траят дълго, ако се поддават на прекалената си емоционалност и неконтролируем нрав.

Девите, както знаем са практични и упорити, не обичат да губят време в излишни свалки и опознавания. Искат бързо да преценят човека до себе си, но същевременно с това не се отпускат лесно и дори са прекалено сдържани в началото.

Везните възлагат много на човека до себе си и обичат дълго, докато не се появи някаква сериозна причина за раздяла, като изневяра, например. Ако ги обгрижвате и обичате всеотдайно, ще получите същото отношение.

Скорпионите са най-верни, а освен това са и много привлекателни, харизматични, затова привличат много внимание, затова събуждат ревността на партньора си. Ако не успеете да свикнете с това, бихте изгубили тези чаровници.

Стрелците са несигурни и много свободолюбиви, затова е трудно да задържиш интереса им. Често се колебаят и сменят мнението си, заради което, не могат да се ангажират с други хора.

Козирозите са безспорно верни и ако обичат един човек не биха предали доверието му. Те са традиционалисти и не биха простили изневяра по никакъв повод, тъй като самите те не биха допуснали тази грешки. Вярват в брака и семейството, като дълго и старателно изграждат отношенията си, за да достигнат до така желаното равновесие.

Водолеите са непостоянни и непоследователни, обичат да експериментират и търсят непрекъснато разнообразие, затова е трудно да задържиш вниманието им, освен ако не се отличаваш с нещо специфично. Лесно се влюбват, но и много лесно се втурват в търсене на нещо по-дорбо. Обичат умствените и екстремни предизвикателства, както и забавленията. Не биха се затворили у дома за дълго.

Рибите са посветени на любовта, затова винаги дават всичко от себе си и често имат малко, но дългогодишни връзки. Романтични и сърцати, те търсят подкрепа и уважение. Биха простили и пренебрегнали много от недостатъците на партньора си.