Експерти съставили списък с най-честите проблеми, които понижават сексуалното привличане към партньора. На първо място са оралните контрацептиви, пише БГНЕС.

Изследване показва, че жените, които пият хапчета против забременяване, изпитват нежелание за секс. Липсата на сън е втората най-честа причина на дамите да откажат на партньора си. Преяждането е на трето място, тъй като местните и преработени храни запушват артериите и намаляват притока на кръв. Недохранването обаче също може да стане причина за отсъствие на желание за интимни ласки.

Ако човек консумира между 10 и 50% по-малко от нормалното количество храна дневно, това намалява силите му и либидото. Стресът също присъства в класацията, който както знаем освен на сексуалното здраве вреди на цялостното състояние на организма. След него се нарежда депресията, недостигът на желязо, който води до анемия и намаляване на сексуалната чувствителност.

Проучване показва, че колкото по-дълго жената е в моногамна връзка, толкова повече губи интерес към партньора. Данните от друго изследване пък показват, че жените над 27 години имат повече фантазии и са по-освободени в леглото от по-младите момичета.