Тънката коса е често срещана сред жените от бялата раса и българката не прави изключение.

Виновници за съществуването ѝ могат да са генетична обусловеност, агресивни диети, хормонални проблеми или стрес.

Има вариант да направите косата си да изглежда обемна с помощта на удължители (екстеншъни), но истината е, че няма по-красива от естествената коса, така че – погрижете се за нея, за да се радвате на красивия й вид.

Четете още: Дженифър Анистън и Vogue си бъбрят по женски

Има естествени за тялото начини, с чиято помощ да стимулирате растежа на косата и да заздравите структурата й. Менюто ви трябва да бъде богато на протеини. Спортувайте. Масажирайте скалпа. И трите варианта стимулират кръвообращението като по-този начин се доставят необходимите на косата съставки до нейните фоликули.

Има някои природни продукти, известни с благотворния си ефект върху косата: рициново масло, кокосово масло, зехтин и ябълков оцет. Използват се при масаж на скалпа.

Зеленчуковите сокове са много полезни за косата. Пийте прясно изцедени сокове от спанак, люцерна, маруля и моркови.

Косата се нуждае от витамини и добавки като биотин – той представлява основна нужда за вашата коса, витамините от В групата.

Четете още: Здрава и бляскава коса

Важно е да знаете, че понякога са необходими месеци усилия, за да постигнете желания резултат.

Едно от най-важните неща за поддържане на тънката коса е шампоанът - той трябва да се измива добре, но да не е прекалено агресивен към косъма. Също така трябва да придава обем - в никакъв случай да не се ползват шампоани 2 в 1 - съдържащи балсам - те ще утежнят косъма и ще лишат косата от обем.

Използвайте пяна за стилизиране, като я нанасяте в корените. Пяната трябва да се поставя много икономично, съвсем по малко и то само в корените, ако се сложи по краищата прическата увисва. След това косата се изсушава с наведена надолу глава, за да се получи повече обем.