Болките в ставите са сериозен проблем, който засяга голяма част от населението в световен мащаб. В развитите страни ставните заболявания са повече от 50 процента от случаите на хронични болести и са най-честата причина за дългосрочна нетрудоспособност. Това са едни от най-честите заболявания, които могат да бъдат класифицирани като болести на съвременния свят.

Причините за този стряскащ факт са претоварване на опорно-двигателния апарат, интензивен спорт и/или тежка физическа работа, травми и тежки контузии, скъсване или разтягане на сухожилия, наднормено тегло, лоши хранителни навици, заседнал начин на живот, и дори неправилно натоварване на стави. Трябва да добавим и редица рискови заболявания, допринасящи за болки в ставите: хепатит, Лаймска болест, остър ревматизъм, ревматоиден артрит, остеомиелит, тендинит, тумор на костите, хемофилия, септичен или инфекциозен артрит, псориазис, рубеола, остеомиелит, сифилис, морбили, паротит, бурсит, фибромиалгия, подагра, артроза, ревматоиден артрит,хиперпаратиреоидизъм, системен лупус еритематозус и др.

Болките в ставите понякога са толкова непоносими, че дори могат да ограничат движението до толкава, че да затруднят в голяма степен работоспособността и качеството на живот. Тогава повечето хора започват употребата на лекарства . Най-често това са нестероидните противовъзпалителни медикаменти. Те обаче имат редица нежелани ефекти, като например дразнене на стомашната лигавица, увреждане на бъбреците и черния дроб при продължителна употреба. Не се препоръчват при пациенти с гастрит, язва, ГЕРБ и редица други заболявания.

Кой продукт да изберем?

За болките в ставите вече има безопасно, висококачествено и изключително ефикасно решение. Това е продуктът Инвита Актив Колаген под формата на капсули. Единствен по рода си продукт, без аналог на пазара, който съдържа всички необходими съставки за подобряване функцията и здравето на ставите. Уникалната формула на Инвита Актив Колаген съдържа два вида рибен колаген, със структура, идентична на човешкия колаген. Именно той изгражда нашите кости, хрущяли и сухожилия и е идеален за превенция на остеопороза и загуба на костна плътност. Лиофилизацията на колагена, която е използвана за получаването на ИНВИТА АКТИВ КОЛАГЕН, позволява да се запази колагена ,,жив'' и максимално ефективен.

Освен задължителните ,,подхранващи'' съставки за ставите - глюкозамин, хондоитин и хиалуронова киселина, ИНВИТА АКТИВ КОЛАГЕН съдържа още и Хрущял от акула, и Индийски тамян.

Хрущялът от акула е естествен източник на колаген тип II, хондроитин сулфат, калций и фосфор. Той се използва от най-древни времена за лечение на редица ставни заболявания : ревматизъм, остеоартрит, остеопороза и др. Съставките в хрущяла от акула спомагат за възстановяване на ставния хрущял и подобряват устойчивостта при по-големи натоварвания. Калцият и фосфорът са основни елементи за изграждането на скелета.

Индийският тамян или на латински - Boswellia Serrata е дърво, чиито лечебен екстрак се извлича от смолата на това уникално разстение. Индийският тамян притежава много добро противовъзпалително действие, което се дължи на съдържащите се в екстракта бозвелови киселини. Екстрактът в Invita Active съдържа до 70% биологично активни бозвелови киселини. Проучване потвърждава наличието на силен противовъзпалителен и обезболяващ ефект на екстракта от Boswellia Serrata при ревматоиден артрит. Ефектът при проучвания с плъхове, е сравним с ефекта от лекарства от групата на нестероидните противовъзпалителни!