Представяме ви две ситуации: тази, в която трябва да отидете на кино с приятелка, както и тази, в която с приятеля ви трябва да изберете филм за вечерта.

Със сигурност филмите, за които ще се замислите ще бъдат коренно различни, тъй като съществуват както типично женски, така и типично мъжки кино ленти.

Представяме ви топ 10 на най-женските филми:

"Гордост и предразсъдъци"

Всяка от нас е гледала поне веднъж някоя от екранизациите на този роман - аристократичен, въздействащ и класически. Той показва любовта такава, каквато трябва да бъде - непридвидима, издигаща се над догадките и общественото мнение, но преди всичко - от пръв поглед.

"Дневниците на Бридижит Джоунс"

За всички жени по света, които някога са оставали сами или са страдали от комплекси - филмът е точно този! Забавен, нетрадиционен и разбиващ стереотипите за това каква трябва да бъде съвременната жена, той с радост открива, че всичко, което ни е нужно всъщност е...истинска любов.

"Сексът и градът"

Това е сериалът, който преобърна представата за това каква трябва да бъде съвременната жена. Кари, Саманта, Миранда и Шарлот представят различните типове жени на новия век, а ние сме се учили от тях на отношение към мъжете, но и на отношение към самите себе си.

"Хубава жена" и "Яж, моли се и обичай" и изобщо всичко с Джулия Робъртс

Джулия Робъртс е актрисата, която отъждествяваме с романтични комедии от 90-те, както и със знакови за женската психика роли. Проститутка, жена на средна възраст с криза в отношенията с мъжете или най-добра приятелка... Ние й симпатизираме и тя остава винаги в сърцето ни.

"Дяволът носи Прада"

Това е лентата, показваща съдбата на жената - кариеристка, която търси нещо повече от семейно щастие. Добрите образи са изградени и благодарение на играта на носителките на "Оскар" Ан Хатауей и Мерил Стрийп.

"Титаник"

Лео Ди Каприо и Кейт Уинслет са неустоимо дуо, а действителната история, по която е направен филмът, е невероятна. Няма как в края на филма да не се разплачете, а Лео Ди Каприо да не заема специално място в живота ви.

"Тетрадката"

Когато става дума за женска вечер и се чудите какво да гледате, това е филмът! Истинската любов между двамата герои, минаваща през всякакви изпитания ще ви разтопи и ще ви накара да вярвате, че тя съществува и в реалния живот.

"Мръсни танци" , "Брилянтин" и Step up

Класическото лошо момче в лицето на Патрик Суейзи, Джон Траволта и Чанинг Тейтъм никога не излиза от мода - толкова неустом и недостижим в същото време. В допълнение невероятните танци ще ви завъртят главата.

"Закуска в Тифани" и "Ваканция в Рим", а защо не и "Казабланка"

Казват, че истинската романтика принадлежи на онова отминало вече време на черно-белите филми и ние няма как да не се съгласим с това! Отделете си един следобед, в който да си припомните какви са били отношенията на хората в миналото и гарантираме усмивка, носталгия по миналото и приключенски дух.

"Наистина любов"

Точно преди Коледа това е лентата, която ни припомня, че любовта не е съвършена и че може да има много проявления. Има нещо интригуващо в това да знаеш, че невъзможни неща няма, както и такива, които идеално да пасват на собствените ти представи за идеалната връзка.

"Професия стриптийзьор"

Вземете си пуканки, поканете 3-4 дружки, отворете чаша вино и недейте да имате прекалено големи очаквания. Това, което трябва да направите е просто да се наслеждавате на този филм, толкова непретенциозен, но и толкова секси - все пак имате на разположение Чанинг Тейтъм и Джо Манганиело.

"Часовете"

Обръщаме внимание на този филм, защото представя женската природа, изпълнена с противоречия, но винаги вярна на себе си. Гледайте го, за да вникнете в психологията на нежния пол, а и за да се запознаете с ярката личност на великата писателка Вирджиния Улф. А може би и за да разберете по-добре собствената си същност.

А кои са най-мъжките филми, прочетете гледната точка на колегите от Men United!