Автор
Woman.bg

Рийз Уидърспуун е фаворит да изиграе Хилари Клинтън в нов биографичен

Рийз Уидърспуун е фаворит да изиграе Хилари Клинтън в нов биографичен филм.

Актрисата била прослушана за ролята на бившия американски държавен секретар за новия филм за ранните години на Клинтън "Родъм" заедно с още няколко холивудски звезди, сред които - Джесика Частейн, Аманда Сийфрид и Скарлет Йохансон.

"Те всички са прекрасни актриси. Много сме щастливи, че много наистина прекрасни актьори са заинтересовани да изиграят тези роли. Намираме се в завидно положение", заяви режисьорът Джеймс Понстолд, цитиран от британския в. "Индипендънт".

Четете още: Рийз се сбогува с русото

"Независимо от политическите пристрастия на хората или какво е мнението им за Хилари Клинтън, няма да намерите хора, които да поставят под въпрос нейната интелигентност и устременост. Искам прекрасна актриса, която да въплъти това", каза още режисьорът.

Действието в лентата ще се развива през 1974 г., когато бившата първа дама на САЩ и сенатор е адвокат във Вашингтон в средата на 20-те си години. Планирано е филмът да излезе през 2016 г., за да съвпадне със следващите президентски избори в САЩ, на които Клинтън може да е кандидат.

Сценарият на "Родъм" е написан от Йон Ил-Ким. Проектът обаче вече се натъкна на критики заради планираните пикантни сцени и фокусирането върху любовния живот на Хилари, пише БГНЕС.

Четете още: Рийз Уидърспун с награда за родителски заслуги