Виното е любимата напитка на милиони хора по света затова днес решихме да зарадваме почитатлите на тази уникална напитка с няколко интересни джаджи, свързани с виното.

Умната тапа за вино Digital Cork

Четете още: Футуристичен винен бутик

Digital Cork е незаменим помощник за любителите на хубавото вино. Това необичайно устройство определя не само температурата на течността в бутилката, но отбелязва и датата на нейното отваряне и определя кога виното ще бъде най-добро за пиене.

Хладилник за винени бутилки

Различните сортове вина се пият на различна температура. А затова напомощ идва специялният хладилник Symposium RFID, който сам определя каква е необходимата температура, на която трябва да се пие даденото вино. Умно, нали?

Nano Wine – вино, което променя вкуса си

Няколко сорта вина в една бутилка! Именно това представлява Nano Wine - тази напитка може да променя вкусовите си качества, а за да постигнете това просто трябва да я "настроите". Настройките стават възможни след като я поставите в микровълнова печка.

Тирбушон от Bosch

Оказва се, че Bosch не произвежда само бормашини, компанията пусна на пазара специално устройство, което може да се използва като тирбушон за вино.

Флашка за любителите на виното



Японската компания Green House пусна необичайно устройство, което прилича на тапа за вино, но всъщност е флашка.

Cheers – телефон, който работи с вино

Cheers е мобилен телефон, който освен нормална батерия разполага и с възможност да бъде зареден от спиртна напитка, като например вино. Доста необичайно решение, не мислите ли?

Micro'Be' Bioalloy – рокля от вино

Учени от университета в Западна Австралия открили начин, по който с помощта на определен вид бактерия и вино могат да създадат материя, която може да се използва за създаването на дрехи. Micro'Be' Bioalloy е първата в света рокля, създадена от вино, която носи и аромата на напитката.

IntelliScanner Wine Collector – електронен сомелиер

Четете още: Интересни въпроси за дегустацията

IntelliScanner Wine Collector е устройство, би било от невероятна помощ на хората, които искат да си направят собствена колекция от хубави вина. Джаджата чете информацията от баркода на продукта и може да я пренесе във ваш собствен електронен каталог.

eSommelier – система за управление на винени колекции

За да работи горното устройство - IntelliScanner Wine Collector ви е небходим eSommelier - система за управление на винени колекции. Тя включва в себе си и джаджа с голям екран с тъч скрийн, скенер, както и принтер за отпечатването на собствени етикети.

Winebot – първия в света робот-сомелиер


Оказава се, че още през 2007 г. японска компания успява да създаде първия в света робот-сомелиер, който е наречен Winebot.