Певицата от САЩ Тейлър Суифт беше обявена за Жена на 2015 година на наградите на списание Elle, съобщи Контактмюзик.

Суифт беше удостоена с приза ден след като беше обявена от Международната федерация на звукозаписната индустрия за глобален записващ артист на годината и ден преди наградите БРИТ, на които се надява на признание в категорията за най-добра международна изпълнителка.

На бляскавата церемония за наградите на списание Elle в Лондон 25-годишната Тейлър Суифт прие отличието от младия британски певец и автор на песни Сам Смит. Смит, който триумфира на тазгодишните награди Грами, също получи награда от списанието - за Музикант на годината, съобщи БТА.

Музикалният и телевизионен продуцент Саймън Кауъл беше почетен за приноса си към развлекателната индустрия. С награда за цялостни постижения беше удостоен дизайнерът на обувки Маноло Бланик.

Четете още: Еволюцията на Тейлър Суифт (снимки)

С награди на списание Elle бяха отличени още дизайнерът Кристофър Бейли (приз "Изборът на редакторите"), Ердем Моралиоглу (Дизайнер на годината), Ашли Уилямс (Изгряващ дизайнер), "Марк" на Марк Джейкъбс, Кейти Хилиър и Луела Бартли (Съвременен бранд), Роузи Хънтингтън-Уайтли (Модел на годината), Стюарт Вивърс (Дизайнер на аксесоари), Мери Катрандзу (Дизайнер на тоалети за червения килим), Даян Крюгер (Филмова актриса), Маги Джиленхол (Телевизионна актриса), Ребъл Уилсън (Изгряваща звезда), Люк Еванс (Актьор на годината), Кара Делавин (Актьорски пробив).

Четете още: Тейлър Суифт плати кредит на фенка