Автор
Woman.bg

Коя е най-добре облечената звезда на Американските музикални награди

Поп дивата Тейлър Суифт беше обявена за артист на годината на церемонията по раздаването на Американските музикални награди.

Другите големи победители бяха британската бой група One Direction и Джъстин Тимбърлейк.

Суифт, която се появи на сцената в блестяща златиста къса рокля, спечели и в категориите любим кънтри артист и любим кънтри албум за Red.

* Тейлър и Джъстин

Победителите на Американските музикални награди се определят чрез гласуване на публиката.

Сред звездите на церемонията бяха също Лейди Гага и Майли Сайръс, която завърши тричасовото шоу с изпълнението на хита си Wrecking Ball.

ВИДЕО:

Кейти Пери откри спектакъла в японски стил, появявайки се, облечена като гейша за изпълнението на най-новата си песен Unconditionally.

Тимбърлейк беше първият победител на церемонията, излъчвана на живо от Нокия тиътър в Лос Анджелис и водена от латино рапъра Питбул. Джъстин спечели в категорията любим поп/рок изпълнител. Той отнесе наградите и за ар енд би/соул албум и най-добър ар енд би/соул артист.

ВИДЕО:

* Дженифър Лопес

One Direction победиха в категорията любима поп/рок група и любим поп/рок албум за Take Me Home.

Риана беше обявена за най-добрата ар енд би/соул изпълнителка и отнесе наградата Икона, която й беше връчена от собствената й майка. Тя се пошегува, че й казвала, че има "дразнещ, дрезгав, малко мъжки глас".