След като е спасена и върната към живот от младо семейство в Нюпорт, Австралия, сврака на име Пингуин се превръща в редовен гост и верен приятел на семейство Блуум. Тя си играе с тях и всеки път, когато вали, се прибира, пише Bored Panda.

Пингуин е открита да лети близо до земята край библиотека през 2013 г. от Ноа, който днес е на 11 години. След като неговите родители Камерън и Сам, както и братята и сестрите му (Реубен - на 13 и Оли – на 9) започват да се грижат за свраката и възвръщат силите й, пускат птицата на свобода.

Тя обаче започва често да се връща при тях. Носи им предмети, когато й ги подхвърлят, разхожда се свободно из дома им и дори каца на рамената им.

"Малката сврака влезе в живота ни, след като падна от дърво. Тогава тя бе на около 3 седмици", разказва сем. Блуум.

"Започнахме да се грижим за нея, хранейки я с подходяща храна и дарявайки я с много прегръдки.Тя гледа телевизия, скача на трамплина с децата, каца на леглото ни сутринта и се гушка.

Не предполагахме, че ще стане такава неразделна част от семейстото ни. Децата ни я обичат, сякаш е куче.

Тя е свободна да си отлети когато пожелае, но всяка сутрин изпраща децата на училище.

Ако започнете да пляскате с ръце, сякаш са крила, тя ще отвърне със същото. Прекарва доста време в къщата, събирайки джунджуриите на децата и играейки на игри. Наистина е опитомена."

Източник: obekti.bg