Автор
Woman.bg

Совиньон Блан - Пролетна свежест от Винарна Свищов

Винарна Свищов има удоволствието да представи, за първа година в портфолиото си, бели вина от сорта Совиньон Блан. Те са включени в сериите „Горчивка” и „Aureos” и от тази седмица вече са на пазара.

Совиньон Блан дава изключително ароматни бели вина със забележителна свежест, кристална чистота и сочност, особено ако се отглежда в по-прохладни климатични условия, какъвто е районът на Дунавската равнина.

Най-модерното вино, с най-голям растеж на консумация и най-стремглав успех. Сорт грозде, който дава наименованието на отлични в световен мащаб ароматни бели вина като Sancerre и Poully-Fumé. Семплата и очевидна природа на сортовия совиньон блан сякаш отговаря чудесно на интереса на модерния винен любител, който търси повече чистия плодов аромат.

При описанието на ароматите се правят паралели от една страна със свежи, не напълно узрели плодове - особено ябълки и прясно цариградско грозде - от друга също така и с аромати на билки, на трева и мускус.

Совиньон Блан се сервира добре охладен и се консумира още докато е млад. Това означава, че совиньон блан вината не са способни да стареят, т.е. не подобряват своите вкусови качества с течение на времето. Виното Совиньон блан се прави, за да се консумира младо. Колкото по-младо е виното, толкова е по-добре това за вкуса му.

Препоръчваме Ви да консумирате тези вина охладени до 12°С в комбинация с рибни ястия, пиле или сирена.