Необходими продукти:

черен пипер на зърна 5 бр

Филе от сьомга 600гр

сметана 30-33% 50 мл

зелен лук 5гр

смлян черен пипер ¼ ч.л.

царевично брашно 5 грама

дафинов лист 1 бр.

бульон от риба 150 мл

копър 5 грама

каперси 20 г

мляко 50 мл

Начин на приготвяне:

Нарежете филето и го сложете в тавичка, добавете черния пипер и дафиновия лист.

Добавете рибния бульон.

Сложете тавичката в предварително загрята фурна на 200 градуса и я оставете за 15 минути. Преди това я покрийте с фолио.

За да направите соса, изсипете в съд останалата течност от изпечената риба. Добавете сметаната, нарязания лук, каперсите и добавете черен пипер.

В отделен съд смесете млякото и царевичното брашно и добавете сместа в соса. Бъркайте докато получите еднородна консистенция.

Гответе соса на слаб огън, докато не се сгъсти достатъчно.

Сервирайте рибата, обилно полята с получения сос.

Woman.bg ви препоръчва да съчетаете това прекрасно ястие с бялото вино на Винарна Свищов