Михаел Шумахер е излязъл от състояние на кома и е изписан от болницата в Гренобъл, съобщи Sportal.bg.

Това съобщиха от семейството на седемкратния световен шампион във Формула 1 пред германското издание Bild.

Според информацията Шумахер вече комуникира със семейството си. Близо половин година Михаел бе в кома, след като претърпя тежък инцидент по време на ски ваканция в края на миналата година във Франция. Германецът получи фрактура на черепа и дълго време състоянието му бе критично. Повече от месец нямаше новини за подобрение в състоянието му, но днешната добра вест от болницата в Гренобъл дава големи надежди за пълното му възстановяване.

"Михаел вече комуникира с хората около него и най-вече с жена си Корина и децата си. Състоянието му е стабилно и вече няма нужда от грижите на екипа в болницата в Гренобъл“, обявиха от екипа във Франция. В официално изявление семейството на Шумахер и мениджърът му също потвърдиха новината и благодариха на целия екип от спешното отделение, извадили легендата на Формула 1 от кома.

"Михаел бе изписан от болница CHU и ще продължи дълъг период на възстановяване. Той излезе от кома и е в стабилно състояние. Семейството му благодари от цялото си сърце на всички доктори, терапевти и сестри, както и на парамедиците, изиграли изключително важна роля в първите моменти след спасяването му."

"Благодарим от името на Шумахер и на всички хора, които в тези тежки месеци не спряха да изпращат добрите си пожелания. Сигурни сме, че те също му помогнаха. Искаме да помолим за търпение и разбиране, защото предстоящата дълга рехабилитация ще премине далече от публичното пространство."