Андрей Баташов е в кома и състоянието му е тежко. Актьорът е бил приет по спешност в болница "Токуда", след тежко боледуване. От лечебното заведение обаче отказват да дадат подробности. Семейството му също мълчи за причините за комата.

45-годишният Андрей Баташов се нуждае спешно от трансплантация на черен дроб. Според лекари най-доброто ще е спешно да му бъде трансплантиран черен дроб от негов роднина.

Операцията е обаче под въпрос, защото състоянието му не позволява - органите му са отказали почти напълно.

Близките на актьора излязоха с отворено писмо до медиите, с което благодарят за загрижеността и многобройните обаждания с пожелания за оздравяване, но молят медиите да се въздържат от публикации на информация, която не произтича от семейството му.

Неговият съученик - спортният журналист Методи Манченко каза по-рано пред news.bg, че лекарите в "Токуда" полагат перфектни грижи да овладеят положението.

Сутринта медиите гръмнаха с информацията, че Андрей Баташов е получил инсулт. По-късно се заговори за усложнения от пневмония.

Преди няколко дни Баташов помолил колегите си от Театър 199 да отменат представление, в което той играе, защото не се чувствал добре.

Това е вторият български актьор, чието здравословно състояние се влошава изненадващо. Преди две седмици Христо Мутафчиев получи инсулт по време на снимки в Бургас. Тогава той бе докаран в София с правителствения "Фалкон" и вече се стабилизира.

Андрей Баташов е роден на 10.09.1965 година във Волгоград, Русия. Актьорът е наследник на известна руска фамилия, произвеждала и доставяла стомана на царския двор от времето на Петър Първи до края на династията Романови.

Баташов има над 40 роли в театъра и киното и многобройни участия в различни български и чужди кино продукции. Учил е в НАТФИЗ, играе на три сцени: "Иван Вазов", „Сълза и смях" и театър „199".