Моделката на Victoria's Secret Алесандра Амброзио притежава естествено излъчване и често е избирана за рекламно лице на редица известни модни марки.

В интервю за английския Vogue тя разкрива ритуалите си за красота, неволите, които е имала с косата си, както и кой е най-ценният съвет за красота, който някога е давала.

Коя е най-голямата грешка, която си допускала с косата си?

Когато бях на 14, се опитах да боядисам косата си тъмноруса, но тя стана оранжева! Научих си урока и никога повече не съм се пробвала да се боядисвам сама. Чувстваш се сякаш си направил всичко, оказано на етикета, но все резултатът е напълно различен.

Белият елегантен костюм на Алесандра Амброзио

Какъв е твоят ежедневен ритуал за красота?

Измивам лицето си, после го почиствам със серум с витамин C. Във времето, в което не съм на работа избягвам да нося грим, може би единствено крем със слънцезащитен фактор, никога не го забравям! Иначе любимият ми козметичен продукт е BB крем, обожавам го и винаги нося по един в чантата си. Изравненият тен е ключът към красива кожа.

Да или не: Алесандра Амброзио по бански?

Кой е най-добрият съвет за красотата, който си получавала и какъв съвет би дала на малката си дъщеричка?

Много е трудно дa се каже и все пак: "спи по осем часа на ден!". Сънят гарантира хубава коса и кожа. Какъв съвет бих дала на малката? Мисля, че тук е съвсем лесно - да мие лицето си сутрин и вечер и да хидратира с подходящ крем. Тя обожава грима още от сега - слага си по-добре червено червило, отколкото мен. Обичам да ходим заедно в родна Бразилия и да й показвам как да яде здравословно и да използва даденостите на природата, за да бъде здрава и красива.