Излизането на филмовата адаптация за голям екран на книгата "Петдесет нюанса сиво" на британската авторка Е Л Джеймс бе отложено за 2015 г.

Причината - продуцентите срещнаха трудности при избирането на актьор за главната роля, пише на официалната страница на филма във "Фейсбук".

Четете още: Еротично приключение в 50 нощи

Първоначално бе предвидено филмът да излезе на на 1 август 2014, но впоследствие събитието бе отложено за 13 февруари 2015 г. в навечерието на Свети Валентин, уточнява специализираното издание "Варайъти".

"Петдесет нюанса сиво" е първата част от трилогия, разказваща за сексуалната връзка, оцветена със садо-мазо нюанси, между студентка и млад милиардер.

Тя имаше огромен успех сред читателите с продадени 70 млн. екземпляра на 50 езика. След ожесточена борба между холивудските студия, накрая "Юнивърсъл" се пребори за правата върху адаптацията през март 2012.

Ролята на милиардера Крисчън Грей обаче създаде трудности на продуцентите, на които бяха нужни месеци, за да се спрат на британеца Чарли Хънам /"Синове на анархията"/.

Чарли Хънам

Той обаче се отказа от проекта през октомври и накрая ролята бе дадена на друг британски актьор - Джейми Дорнан, който изигра ролята на граф Аксел Ферсен в "Мария-Антоанета" на София Копола.

Джейми Дорнан

Джийми Дордън и Кирстен Дънст в "Мария Антоанета"

Ролята на студентката Анастейша Стийл ще се играе от Дакота Джонсън /"Социалната мрежа"/.

Дакота Джонсън

Според "Варайъти" реализацията на филма трябва да започне през декември. Все още не се знае дали "Юнивърсъл" няма да я отложи още.

Източник: АФП