Това, което ядете, може да определи колко енергия ще имате през целия ден и дали ще прекалите с вечерята.

Точно за това обядът е от особено значение и не бива да се подминава с лека ръка. Имаме няколко идеи по въпроса, които ще ви накарат да се чувствате доволни, независимо какво имате да правите през деня.

Няма време!

Когато нямате време за истинска храна, не се притеснявайте да си хапвате по малко, но здравословно. Запасете се с питателни мини закуски от по 200 кал на работното място и яжте по една на всеки три или четири часа, за да преборите глада.

Обедна тренировка


Хапнете закуска от 100-150 кал, например чаша нискомаслено кисело мляко, един час преди тренировка. След това презаредете със зелена салата, поръсена с крехко месо, като печено пиле или риба тон.

Влакнините на зеленчуците ще ви карат да се чувствате сити, докато протеина няма да позволи на умората да ви събори. Също така се уверете, че пиете достатъчно вода по време на тренировката.

Добър избор тук са:
десерти с овесени ядки, плодове, зеленчуци, варени яйца, ядки без сол и т.н.

Тежки планове за вечерта


Това включва разточителна вечеря или среща с прители за по "едно бързо", която заплашва да се превърне в нещо съвсем различно.

В този случай може би се изкушавате да пропуснете обяда, за да не прекалите с калориите. Но това ще доведе единствено до по-късен гуляй.

Вместо това хапнете: зеленчукова супа на обяд и половин сандвич, задължително с месо. После, към 3-4 следобед, хапнете другата половина от сандвича, за да не изпитвате вълчи глад, когато стигнете в ресторанта.