Автор
Woman.bg

Най-евтините дестинации за вашата лятна почивка в Европа

Месец април е към края си, а слънчевото и топло време навън все повече ни напомня за плаж, море и...пътешествие в чужбина.

Днес сме решили да потърсим специално за вас онези дестинации, които ще ви излязат най-евтино, като вземем предвид комбинацията между транспорт и нощувка. Уточняваме, че става дума за месец юни тази година.

Подбрали сме само места, на които можете да се насладите на абсолютното лятно изживяване - море, плаж и хубаво време.

Гърция

Южната ни съседка е най-евтиното предложение, защото се намира в непосредствена близост до нас. Почивката може да ви излезе около 200 лева за петдневна ваканция, като бихте могли да тръгнете както на семейно пътешествие с кола, както и на организирана екскурзия с автобус. Препоръчваме ви да посетите островите, които ще ви впечатлят с чисти плажове и ситен пясък. За мечтата - Санторини ще ви бъдат нужни малко повече средства, а и пътят дотам е по-дълъг, но ако наистина е в списъка ви с места, които искате да посетите поне веднъж в живота си, не се колебайте. Екскурзията дотам с три нощувки ще ви излезе към 1000 лева.

Италия

Италия може да се похвали не само с римски исторически монументи и безкрайни тоскански полета, но и с невероятно южно крайбрежие. До дестинация Бари или Неапол бихте могли да намерите самолетни билети за около 40 лева в едната посока. За три нощувки в двойна стая в Бари можете да си позволите стая за 250 лева, а в Неапол - за около 260, и то в топ локация, която да ви е удобна за летищен трансфер и пътуване из Италия.

Испания

Може би заради финансовата криза, може би заради екзотичната й красота, Испания е достъпна дестинация, която ще ви изкуши. Новата спирка на нискотарифната компания Wizz Air - Аликанте, е с цена на полета от 60 лева. В невероятна Валенсия за три нощувки можете да отседнете за около 280 лева в двойна стая. Испания с нейния свободолюбив дух ще ви призове да се отърсите от всекидневните мисли за живота и ще ви потопи в един свят, където сиестата е задължителна част от ежедневието.

Кипър

Полети до Ларнака, Кипър можете да намерите на цена от 80 лева в посока, а да си наемете цялко студио - за около 200 лева за три нощувки. Примамлива оферта, не мислите ли? Освен това бихте могли да отидете и на организирана екскурзия със самолет за около 800 лева, с цели седем нощувки. 300 дни в годината е слънчево и топло в Кипър, така че шансът да попаднете на дъждовен ден граничи с нулата, не се колебайте!