Днес на пазара има изобилие от продукти с помощта, на които да поддържате красотата на ръцете и ноктите си.

Но като почитателки на всичко, които ни сътворят собствените ръчички, ви предлагаме някои идеи за домашно приготвени маски за нокти.

Съветваме ви да правите маските вечер, непосредствено преди лягане.

- При наличието на много бели петънца по ноктите трябва да се пие цинк и витамин В (съдържат се в бирената мая).

- За да подхраните ноктите смесете в купичка равни количества ябълков оцет, бира и зехтин и потопете пръстите си вътре за около 15 минути. Измийте добре, за да отстраните миризмата, и намажете обилно с крем.

Четете още: Празнично вдъхновение: Маникюр за Великден

- Освен подхранване, имате нужда и от заздравяване, за което ще са ви нужни 2 жълтъка, ¼ ч.ч. Прясно мляко и лъжица мед. Разбъркайте тези продукти до получаването на каша и я нанесете върху ноктите за 10-15 минути. Изплакнете с топла вода и намажете ръцете си подхранващ крем.

- Ако искате много силен ефект от терапия за нокти, то си пригответе чифт памучни ръкавици, с които да преспите през нощта. А ето и какво трябва да поставите върху ноктите си – 1 с.л. Затоплен зехтин и малко лимонов сок, разбити на хомогенна смес и втрити обилно във всяка нокътна плочка. Слагайте ръкавиците и леки сънища.

- Ако ноктите ви са много слаби и изтънели се прави смес от равни части витамин А и сок от лимон. Втрива в ноктите, за да проникне добре. Това се прави всеки ден в продължение на 2 месеца, почива се 20 дни и пак се повтаря за 2 месеца. Има много добър ефект за изключително дълъг срок от време.

Четете още: Всеки нокът сам за себе си