Подхранете косата си с няколко магически съставки, пълни с витамини.

Използването на продукти без химикали в състава си може да ви гарантира здрава и силна структура на косъма.

Убедете се сами, че не нужно да употребявате скъпа козметика, за да се радвате на блестяща коса.

Кафе

Един от изпитаните с времето трикове за блясък в косите е използването на смляно кафе. Прибавете 1-2 с.л. смляно кафе в балсама си за коса и така го "заредете" със солидно количество минерали и витамини.

Медено изплакване

За блестящи кичури пригответе медена вода, с която изплакнете косата си след измиването с шампоан. Съставките са прости – 1 с.л. мед в 1л. топла вода.

Авокадо и зехтин

В купичка смесете намачкана третинка от цяло авокадо с ½ чаша зехтин. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.

Нанесете сместа върху косата, на 1-2 см под корените, и оставете да действа 20 минути. Изплакнете със студена вода. Повтаряйте този ритуал всеки път когато искате да придадете великолепен блясък на косата си.

Добрата, стара... бира

Измийте косата си с шампоан и след това излейте 300мл бира върху нея. Масажирайте и втривайте хмеловата течност в скалпа и по продължение на кичурите. След 5 минутки изплакнете със студена вода. Резултатът е просто поразителен.

Лимонов сок

За да придадете естествен блясък на косата, повторете процедурата с бирата, но заместете алкохолната напитка с 1 чаша прясно изцеден лимонов сок.