Принцеса Шарлот – второто дете на принц Уилям и съпругата му Кейт, беше кръстена в църквата „Света Мария Магдалена“ в Сандрингам, Източна Англия, съобщи Ройтерс.

Това бе първата публична поява на цялото семейство от раждането на бебето през май.

В района на църквата се бяха събрали много поданици, които искаха да видят най-новия представител на британското кралско семейство.

Принцеса Шарлот е четвърта по ред в наследяването на трона. Трите ѝ имена – Шарлот Елизабет Даяна, са реверанс към бащата на принц Уилям – Чарлз, кралица Елизабет II и покойната принцеса Даяна.

Херцозите на Кембридж избраха петима души за кръстници на бебето, сред които Лаура Фелоус, братовчедката на принц Уилям, и Адам Мидълтън, братовчед на херцогинята на Кембридж Катрин. Останалите трима души са приятели на херцозите на Кембридж.

Началото на церемонията беше дадено в 15,30 ч. GMT, а кръщенето бе извършено от Кентърбърийския архиепископ Джъстин Уелби с вода от р. Йордан.

За кръщенето принцеса Шарлот беше облечена по същия начин, както брат ѝ принц Джордж.

През 2013 г. той носеше копие на кръщелна рокля от дантела и сатен, направена първоначално за най-голямата дъщеря на кралица Виктория през 1841 г. В периода 1841-2004 г. тя е носена от 62 кралски бебета, включително и принц Уилям. Копието от 2004 г. е дело на шивачката на кралицата Анджела Кели, защото оригиналът се е износил. За последен път той е облечен от лейди Луиз Уиндзор през 2004 г.

Херцогинята на Кембридж Катрин пък се появи облечена цялата в бяло в тоалет на Александър Маккуин и с шапка на Джейн Тейлър.

Принцеса Шарлот беше доведена в количка, която навремето е била използвана от кралица Елизабет II при отглеждането на двама от синовете ѝ – принц Андрю и принц Едуард.