Автор
Woman.bg

Кеша: Бившият ми продуцент ме подложи на сексуален тормоз

Американската поп звезда Кеша обвини бившия си продуцент д-р Люк в сексуално посегателство и морален тормоз. След като отхвърли тези обвинения, продуцентът на свой ред набеди певицата, че уронва престижа му и неправомерно е прекъснала договора си с него, предаде AFP.

Според текста на жалбата, внесена във Върховния съд в Лос Анджелис, 27-годишната Кеша обвинява 41-годишния продуцент, чието истинско име е Лукас Себастиан Готвалд, "че я е принуждавал да употребява дрога и алкохол, за да може да злоупотребява сексуално с нея". Освен това продуцентът я унижавал постоянно с цел да я накара "да загуби самоуважение и да не може да се контролира", цитира БТА.



Певицата твърди още, че д-р Люк е получил прякора си, "продавайки дрога в продължение на десетте години, през които е бил китарист в предаването "Saturday Night Live", преди да стане продуцент и композитор на най-големите звезди на американския поп, като Кейти Пери, Риана, Кели Кларксън или Бритни Спиърс. Тя настоява да получи обезщетение за щети и пропуснати ползи и за прекъсване на договора си с него, който продължава да е в сила.



Номинираният 4 пъти за "Грами" д-р Люк отрича обвинението на младата певица. Той също депозира жалба в съда, в която обвинява звездата, нейната майка и новия ѝ мениджър в уронване на престижа и неправомерно прекъсване на договора. Кеша е обвинена във "фалшиви изявления" по негов адрес, които имат за цел да му навредят, и също настоява за обезщетение за вреди и пропуснати ползи.



Кеша Роуз Себърт, известна като Кеша, се прочу с хита си "Tik Tok" през 2009 г. Номинирана 4 пъти за музикалните награди на MTV, тя е продала 57 милиона албума в цял свят.