Автор
Woman.bg

Какво са работили звездите, преди да станат известни

Повечето хора не са родени със сребърна лъжица в устата – дори и знаменитостите. Както и на нас, и на тях им се е налагало да работят здраво, за да постигнат мечтите си.

Вижте няколко примера, които доказват, че не е важно откъде си тръгнал, а докъде си стигнал.

Мадона

Мадона щурмува музикалната сцена с закачливите си мелодии в началото на 80-те години на 20-ти век.

Нейният албум Like a Virgin и последващото турне смайват света и за Мадона вече нищо не е същото.

Но първите години на примата в Ню Йорк не били никак лесни – работила е ниско платени позиции, в това число служител в Dunkin' Donuts на Times Square. Точно в стил Мадона, тя е била уволнена заради опръскването на клиенти с пълнеж за понички.

Клинт Истууд

Клинт Истууд е утвърдена холивудска икона. От уестърните през 60-те години на 20-ти век, през Мръсният Хари през 70-те и режисьорските успехи от 80-те години до днес, работата на Исттуд заслужава уважение и признание.

Но преди всичко това, Клинт изкарва парите си като копае басейните на богатите и известните в Бевърли Хилс, а през нощта се подготвя за прослушвания. В трудовата му книжка фигурират още и дейности като дървосекач, работник във фабрика за самолети и други.

Упи Голдбърг

С кариерата си като комик, актьор и телевизионен водещ, Упи създава впечатление на еманципирана и уверена личност.

Но госпожа Голдбърг не винаги е живяла в разкош. Израснала е в беден квартал в Ню Йорк, а първата й работа била като зидар. Работила е и като събирач на боклук, както й като гримьор на мъртъвци. Приемала е каквато и да е работа, само и само да свърже двата края.

Четете още: Мерил Стрийп с роля в историческа драма

Дейвид Летърман

След завършването на университета през 1969 г., бъдещият водещ на най-известното вечерно шоу – Дейвид Летърман, започва работа в местната телевизия в Индианаполис като телевизионен водещ и синоптик. Престоят му там не е дълъг, заради непристойното поведение в ефир.

Пола Абдул

По време на първата година от следването си в Калифорнийския университет, Пола е избрана сред 700 кандидатки за мажоретка на Los Angeles Lakers.

Благодарение на нейната енергичност и танци, вдъхновени от улицата, тя става главен хореограф само след три седмици. През 1984 г. Пола е забелязана от семейство Джексън, които й поверяват хореографията на видеото Torture. С това кариерата й започва стремглаво развитие.

В края на 80-те години на миналия век, Пола издава дебютния си албум Forever Your Girl, който става платинен и изстрелва четири номер едно сингъла. Днес тя е популярна сред младото поколение със съдийството си в American Idol.

Мик Джагър

Преди да започне да се вихри на сцената, Сър Майкъл Филип „Мик” Джагър, вокалист на легендарната група Rolling Stones, е работил като портиер в психиатрична клиника. По това време певецът учи икономика в Лондон и печели около 8 долара на седмица.

Четете още: Риана: Никога не съм искала да бъда известна