Здравейте, момичета! Заредени с прекрасни положителни емоции след празниците, започваме седмицата с много настроение и разбира се в очакване на Новогодишната нощ!


Виното присъства в ежедневието ни много осезателно през тези празнични дни, но освен чудесна напитка, създаваща специално настроение и атмосфера, виното е и ....бизнес.


Това го доказва китайската филмова звезда Джао Уей, която реши да инвестира в едно от прочутите имения във митичния регион Бордо и преди дни закупи шато в Сейнт Емилион. Въпреки, че цената, на която китайската актриса се сдобива със 7-те хектара Chateau Monlot остава неразкрита, месните агенции за недвижими имоти оценяват имението между 4 и 7 милиона евро.


Бутилка вино от вече притежаваното от китайската звезда винено имение може да се купи за 35 евро.


Китайците хвърлят око върху именията на Бордо от години, но най-бляскавата притежателка до момента е именно Джао Уей, позната с участието си във филмите Α Time Love ( 2005), Painted skin ( 2008), Mulan ( 2009) и други.” Тя е изключителна звезда в Китай, актриса от ранга на Дрю Баримор!” - споделя Ерик Ру от Decanter.com.


След покупката на шатото от Вики Джао, както също е известна актрисата, повече от 15 китайски инвеститори се насочват към престижните френски имения в Бордо с тенденция да назначат собствен персонал и да продават директно в Китай.

Преди дни друга световна звезда беше забелязана да отдава почит на виното в скъп нюйоркски ресторант и то по необичаен начин.

Става въпрос не за коя да е звезда , а за самата Мадона, която бе засечена с Брахим Заибат, мъжа до нея, на романтична вечеря в Остериа Котта на 23 декември.

Вечерята, която двамата влюбени са избрали включва салата от арагула, пица маргарита, брускети и печен карфиол. Младият и придружител разбира се е платил сметката на края на романтичната вечер. Звездата е отворила собствена бутилка вино в кристални чаши, които е носила за себе си и любимия и мъж. Никой от персонала на ресторанта не е разбрал какво вино е избрала Мадона за диетичното меню, защото бутилката е била прибирана веднага обратно в чантата на звездата. Двамата са напуснали ресторанта прегърнати и в отлично настроение.


Мадона и Вики Джао, Ален Делон и Жерар Депардийо, Франсис Форд Копола и много други са звездите в киното, които отдават почит на божествената напитка, съвсем заслужено, нали!