Козметичната хирургия в областта на интимните части става по-популярна.

Както са загрижени за добрия външен вид на лицето, гърдите и други части от тялото си, по същия начин жените желаят да постигнат такава хармония и в интимната област.

Причините за приемане на козметична операция на гениталиите са различни, но най-честият мотив сред пациентките се свързва с нехаресване на външния вид или с физически проблем.

Повечето жени, желаещи лабиапластика, обикновено се смущават от уголемените си лабии (срамни устни).

Някои пациентки се травматизират, тъй като при полов акт изпитват подуване и болка в тази област. След подлагане на операция за намаляване на лабиите (лабиапластика) жените се чувстват по-доволни както от новия си вид, така и от преживяванията в леглото.

Понякога излишната кожа затруднява стимулацията на едни от най-силните ерогенни зони. В такъв случай се извършва операция за отстраняване на тази кожа за постигане на по-голямо удоволствие от любовния акт.

Някои жени страдат от вагинизъм (вагинален спазъм). При него половото сношение, ако такова се осъществи, често е болезнено. Доказано е, че ботоксът облекчава това състояние. Обикновено една процедура е достатъчна.

Щом се даде възможност за естествено разширение, спазъмът изчезва. Друга област, която може да бъде подмладена, е венериният хълм - окосмената част от гениталиите точно под корема.

Вследствие на остаряване, бременност, напълняване или отслабване, тъканите в тази зона се отпускат, като понякога това би могло да доведе до намалена чувствителност.

Повдигащата корекция може да се извърши по време на абдоминопластика или самостоятелно. При наличие на натрупани мазнини в областта, се прилага липосукция.

Не винаги обаче хирургичните възможности за генитални корекции са способни да решат някои от проблемите на жените. В такива случаи консултацията с психолог може да се окаже полезна.

Практиката показва, че жените обикновено разбират нуждите си. Ако превъзмогнат стеснителността си както от партньора, така и от медицинския преглед, те имат шанс отново да изпитват радостта, която им се полага.

Самочувствието им се повишава, връщат се сексуалното желание и възбудимостта, подобрява се любовният им живот и се облекчава психологическият и физически дискомфорт.

www.doctorenchev.bg