Този чипс е много подходящ за бърза лека закуска между храненията или когато сме много заети и нямаме време да приготвим нещо по-сложно, но пък и не искаме да се нахвърлим върху нездравословно и вредно.

Необходими продукти:

5 глави цвекло, в случая червено и жълто
1/4 чаша ябълков оцет
1 с.л. зехтин
1/4 чаша вода
хималайска сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Смесете добре ябълковия оцет, водата и зехтина. После нарежете цвеклото на възможно по-тънки резенчета.

Накиснете резенчетата в приготвената смес за минимум 10 минути. Разбърквайте от време на време.

Разпределете на решетъчната тавичка на дехидратора. Поръсете със сол и пипер и изсушавайте за 45 минути на 60 градуса и на 48 градуса до хрупливост.

Четете още: Здравословни палачинки

* Бележка: не се притеснявайте за началната температура на сушене. Храната не достига повече от 50 градуса първия 1 час поради високото водно съдържание.

Източник: rawmazing.com, zemianazaem.com