Остров Миконос е световно известен. Не случайно най-космополитният остров в цяла Гърция привлича толкова много посетители от целия свят.

Със своите златни плажове, градчета с бели къщички, космополитен живот и парти атмосфера, остров Миконос е наистина едно автентично докосване до романтиката на гръцките острови.

Столицата Хора с колоритното пристанище приютило малките рибарски лодки, щастливо акустирали ред по ред с луксозните яхти, изграждат различен облик от повечето градове на Егейско море. Докато повечето населени места са построени в амфитеатрален стил, на Миконос те се разпростират в равнината, създавайки впечатление за едно сливане.

Четете още: Уникални хотелски легла

Миконос със своите бутикови хотели, луксозни хотели и модни витрини е гръцкият еквивалент на Сен Тропе. Като че ли остров Миконос е предпочитана дестинация за почивка на море заради плажните си ивици, разнообразие от водни спортове, коктейл барове и нестихващ купон.

По дължината на белите улици са изправени варосани къщи с формите на кутии, със стъпаловидни стени, на които дори можете да поседнете, с дървени врати и прозорци и ярко оцветени балкони.

Помежду тях са разположени малки, но впечатляващи църкви, таверни и магазинчета, предлагащи сувенири и цялата тази гледка създава илюзията, че се намирате на филмова площадка.

Миконос е динамичен остров с добре изградена туристическа инфраструктура и модерни курорти, богат на събития както през деня, така и през нощта, за тези които обичат оживените места. А за посетителите, които предпочитат спокойствието, могат да намерят тихи кътчета, където да се отдадат на отдих и релакс.

Различни хора идват и се сливат в тълпата туристи, които обожават шумните улички-лабиринти на град Миконос, където среднощният купон може да се състезава с всеки един друг голям град по света със своето разнообразие и пищност. Градът ще ви направи впечатление и с белосаните сгради, дървени порти и пъстроцветни балкони, които са типични за почивките на Цикладските острови.

Watermania е едно от най-веселите места на острова, тъй като е комплекс за водни спортове, където децата могат да се забавляват през целия ден. Археологическият музей на острова съхранява едни от най-интересните исторически открития от съседните острови, така че

През май, юни, септември и октомври е най-доброто време за посещение на острова. До тук се стига със самолет от Атина и редица европейски градове, с кораб или ферибот.

Четете още: Къде почиват звездите?