Автор
Woman.bg

Впечатляващи частни острови в света – II част

По света има хиляди архипелази и острови, някои отворени за туризъм, а други частни, убежища на знаменитости и хора с много пари.

Вижте някои от най-прекрасните частни острови в света. Продължение...

Nikoi Island


Шестима чужденци решават да изкарат пари от тези 15 хектара, с девствени плажове и тропическа растителност на брега на Сингапур, в близост до Индонезия.

Те създават Nikoi Island Resort за хора с пари, търсещи усамотение. Цените започват от 170 долара за нощувка в хотела като гостите могат да се възползват от залез вечери с изискани вина, обширни басейни и усамотени плажове. Екваториалният климат е предпоставка за целогодишното ползване на комплекса.

Четете още: Впечатляващи частни острови в света – I част

Diamond Cay

В залива на Хондурас, близо до бреговете на Белиз и Гватемала, Diamond Cay е рай за гмуркачите, тъй като това е вторият по големина коралов риф в света.

В кристалните води щастливо съжителстват стотици видове тропически риби, а морските вълни къпят бреговете на този 1,4 кв. км остров на цена от 650 000 долара.

Lyford Cay

Остров Лифорд кей се намира на Бахамите, сред обширни гори от палмови и мангрови дървета. Има построена луксозна къща, състояща се 10 стаи, които се отдават под наем на туристи.

Amanpulo

Най-малкият остров във Филипините е невероятен тропически рай с красиви плажове. Островът е към курорта Аман, а туристите се превозват с частен самолет от Манила. Хотелът разполага с многобройни къщички в типичния филипински стил, разположени между плажа и дърветата.

Четете още: Райското крайбрежие на Хърватия